Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams
2024-04-29

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje.

Balandžio 812 d. kolegijoje vyko Erasmus+ mišri intensyvi programa „Tvarus vartojimas“ Programoje dalyvavo 15 studentų iš Latvijos (Rezeknės technologijų akademijos ir Rygos technikos universiteto Liepojos akademijos), Lenkijos (Balstogės technologijų universiteto), Čekijos Respublikos (Niutono universiteto) bei Lietuvos (Utenos kolegijos).

Tuo pačiu metu Verslo ir technologijų fakulteto studentai ­­Rasa Beliukevičienė (VV-20I gr.), Austėja Bagdonaitė (VVI-22I gr.), Dovydas Čereška (VVI-23 gr.), Deividas Čipkus (TLV-21), Žybartas Gaidimauskas (TA-20I gr.) ir Gražvydas Plaščinskas (ISI-21gr.) kartu su Lietuvos, Ispanijos ir Prancūzijos studentais pagal šią programą sėmėsi naujų patirčių ir įspūdžių Lycée Nicolas Brémontier, Bordo mieste, Prancūzijoje. Jų laukė darbas tarptautinėse komandose, kurio metu nagrinėjo maisto ir gėrimų pramonės įmonių gebėjimą prisitaikyti rinkoje ir susidoroti su šių dienų iššūkiais, ir bendro projekto rengimas bei pristatymas. Programos dalyviams buvo suorganizuota išvyka dviračiais į vynuogyną, pažintis su  vyno gamybos procesu, muziejų lankymas, ekskursija po Bordo senamiestį.  

Kartu su studentais į Prancūziją vyko ir Verslo ir viešosios vadybos katedros lektorė Giedrė Kosteckienė bei fakulteto praktikų vadovė Vilma Andrašienė.

Balandžio 15-19 dienomis Medicinos fakulteto Kosmetologijos studijų programos studentės Živilė Babravičė ir Jekaterina Lagodina bei Kineziterapijos studijų programos studentė Lina Dovidonienė dalyvavo mišrioje intensyvioje programoje X vadyba" Čekijoje.

Balandžio 22–26 d. Informacinių sistemų inžinerijos studijų programos pirmo kurso studentai Adrijus Mumėnas ir Matas Černiakovas bei trečio kurso studentai Denis Lisunov ir Marius Matiukas dalyvavo Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje „Dirbtinio intelekto taikymas pasitelkiant grafines priemones (praktinis seminaras)“ Varšuvoje, Lenkijoje.

Erasmus+ mišrios intensyvios programos galimybėmis gali pasinaudoti ir dėstytojai. Balandžio 22–27 d. dekanė dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė, dėstytojai Aušra Lankauskienė, Silvija Vidžiūnienė, Viktoras Žemčiugovas, Evaldas Norkūnas, dr. Daiva Petrėnaitė ir tarptautinių ryšių specialistas Deividas Kurlavičius dalyvavo minėtoje programoje „Dirbtinio intelekto galimybės ir iššūkiai aukštajame moksle“ dėstytojams Rygos teisės kolegijoje, Latvijoje. Jie klausėsi paskaitų, dalyvavo konferencijoje „Laikas iššūkiams: galimybės ir sprendimai kuriant tvarią visuomenę“, kurioje dr. Daiva Petrėnaitė skaitė pranešimą „Darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra: teisinio reguliavimo klausimai Lietuvoje“, bei susipažino su Rygos kultūrinėmis vietomis.

Programos dalyviai Rygos teisės kolegijoje dėstytojai iš Lietuvos, Latvijos, Turkijos, Rumunijos ir Bulgarijos.

***

Mišri intensyvi programa (BIP) – tai trumpalaikė intensyvi „Erasmus+“ akademinių mainų programa, kurią įgyvendina bent trys užsienio aukštosios mokyklos, esančios bent trijose „Erasmus+“ programos šalyse. Šios programos metu fizinis trumpalaikis mobilumas užsienio šalyje yra derinamas su virtualiu komponentu. Studentai turi galimybę, naudojant tyrimais ir iššūkiais pagrįstą mokymąsi bei pažangius metodus, plėsti savo žinias ir tarpkultūrinį bendradarbiavimą. Virtuali dalis suteikia galimybę visų partnerių ekspertams dalyvauti mokyme bei mokymuose. Tuo tarpu trumpalaikio fizinio mobilumo metu dėstytojai bei studentai turi galimybę bendradarbiauti gyvai.

Konferencija „Greitoji medicinos pagalbos tarnyba: pasitikėjimas, kokybė ir tvarumas “

2024 m. gegužės 16 d. (ketvirtadienį) 9.30 val. LR Seimo Lankytojų konferencijos centre vyks konferencija „Greitoj...

Skaityti plačiau

Skaitmeninės švietimo transformacijos renginiai

Kviečiame į švietimo bendruomenei skirtus, skaitmeninės švietimo transformacijos renginius - „&Scaro...

Skaityti plačiau

Kolegijos studentai tarptautiniame elektronikos konkurse

Gegužės 9 d. antro kurso Automatinio valdymo sistemų studijų programos studentai Gytis Beresnevičius, Rimantas Tumosa ir...

Skaityti plačiau

Papildomas pavasario semestro gegužės mėnesio terminas teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

Studentai, kurie pagrindinio teikimo metu nepateikė paraiškų socialinei stipendijai 2024 m. pavasario semestrui g...

Skaityti plačiau