Erasmus+ programoje – tvarumo idėjos ir praktiniai sprendimai

Erasmus+ programoje – tvarumo idėjos ir praktiniai sprendimai
2024-04-12 11:46:44

Balandžio 8-12 d. kolegijoje vyko Erasmus+ mišri intensyvi programa „Tvarus vartojimas“, organizuota Verslo ir technologijų fakulteto ir kolegijos Tarptautinių ryšių skyriaus. Programoje dalyvavo studentai iš Latvijos (Rezeknės technologijų akademijos ir Rygos technikos universiteto Liepojos akademijos), Lenkijos (Balstogės technologijų universiteto), Čekijos Respublikos (Niutono universiteto) bei Lietuvos (Utenos kolegijos).

Programa skirta skatinti studentų supratimą apie tvaraus vartojimo principus, pabrėžiant jų svarbą aplinkos apsaugos, socialinės atsakomybės, vartotojų sąmoningumo didinimo ir ilgalaikės verslo sėkmės požiūriu.

Pirmąją dieną studentai klausėsi programos pristatymo (Tarptautinių ryšių skyriaus (TRS) vedėja R. Jurgelionienė, TRS specialistas D. Kurlavičius, Verslo ir technologijų fakulteto dekanė dr. V. Bartkutė-Norkūnienė) bei paskaitų, susijusių su tvarumu.

Dr. E. Wojcik iš Katovicų ekonomikos universiteto (Lenkija) skaitė paskaitą „Valdymas siekiant tvarios ekonomikos“. Apie ekologinę ir socialinę tvaraus turizmo pusę pasakojo doc. dr. R. Narkūnienė. Tvarios mados bei tvarios medžiagų ir drabužių gamybos klausimus kėlė lekt. I. Breitmozerė. Ekologinę ir socialinę tvaraus maitinimo pusę apžvelgė doc. dr. V. Starkutė (LSMU). Transporto ir jo tvarumo aspektai bei vartotojų pageidavimų poveikį tvariam transportui nagrinėjo doc. dr. A. Čibinskienė.

Visą savaitę tarptautinės studentų komandos kūrė sprendimus, susijusius su tvarumu,   mados, turizmo, maisto gamybos ir transporto įmonėms, kurias pristatė baigiamajame renginyje. Šias praktines užduotis parengė restorano „Alaušo slėnis", MB „Nebūk nuoga", UAB „Hermes Asset Management" atstovai. Studentus konsultavo dėstytojos dr. R. Narkūnienė, G. Stasiulionienė, I. Breitmozerė, R. Puidokaitė-Savicienė ir J. Aksomitienė.

Studentams buvo suorganizuota ir įdomi socialinė-kultūrinė programa: jie lankėsi Utenos kraštotyros muziejuje, dalyvavo boulingo turnyre, išbandė jėgas protų mūšyje.

Su lietuvių kultūra programos dalyviai galėjo susipažinti Utenos kultūros centre surengtoje vakaronėje. Čia gerą nuotaiką sukurti padėjo, lietuviškų šokių ir žaidimų mokė šio centro folkloro ansamblis „Davila“ (vadovė M. Morkūnaitė), o kulinarinį paveldą pristatė kavinė „Metų laikai“.

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje. Balandžio 8–12 d. k...

Skaityti plačiau

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys pasirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau