Utenos kolegijos Profesinės stažuotės programa absolventams

Utenos kolegijos Profesinės stažuotės programa absolventams
2021-07-16 10:52:07

Utenos kolegija, įgyvendindama projektą „Pradėk karjerą su idėja“, vykdo profesinės stažuotės programą, kurios tikslas - bendradarbiaujant su inovatyviomis Lietuvos įmonėmis, ypač regione, padėti įsidarbinti tik ką studijas baigusiems absolventams.

Profesinės stažuotės programa

Profesinės stažuotės programoje dalyvauja įmonės AB „Utenos trikotažas“, UAB „Švyturys-Utenos alus“, UAB „Teltonika IoT Group, UAB „Visagino linija“. Šioje programoje gali dalyvauti ne tik Utenos kolegijos, bet ir visos Lietuvos kolegijų absolventai. Tai puiki galimybė ne tik pasisemti daugiau profesinių žinių ir patirties, bet ir pradėti profesinę karjerą.

Absolventai, norintys dalyvauti šioje programoje, dalyvauja atrankoje užpildydami registracijos anketą ir pateikdami savo CV, motyvacinį laišką, apginto baigiamojo darbo pristatymą ir dėstytojo ar katedros vedėjo, ar baigiamojo darbo vadovo rekomendaciją.  Stažuotės trukmė 10 darbo dienų. Programa įgyvendinama iki 2021 metų spalio mėnesio pabaigos. Iš projekto lėšų absolventams apmokamos apgyvendinimo ir kelionės į stažuotės vietą išlaidos. 

Profesinės stažuotės programa vykdoma iš projekto „Pradėk karjerą su idėja“, kurį iš dalies finansuoja Valstybinis studijų fondas, lėšų.

Pirmasis profesinės stažuotės dalyvis – Utenos kolegijos studentas

Dominykas Graužinis, Utenos kolegijos Informacinių sistemų inžinerijos studijų programos absolventas (nuotraukoje pirmas iš kairės), pirmasis susidomėjo Utenos kolegijoje siūloma profesinės stažuotės programa ir iškart po baigiamojo darbo gynimo ėmė rengti dokumentus atrankai. Dominyko turimomis žiniomis ir ketinimais plėsti žinias įgytos specialybės srityje susidomėjo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje gerai žinoma įmonių grupė UAB Teltonika IoT Group, pasiūliusi absolventui stažuotės vietą įmonėje UAB Teltonika Telemedic (Vilniuje). Dominykas stažuotę pradės nuo rugpjūčio mėnesio pradžios ir jau dabar sulaukė pasiūlymo likti įmonėje jai pasibaigus.

„Turiu patirties programuojant skirtingomis programavimo kalbomis, dirbant su Wordpress turinio valdymo sistema bei vaizdų ir nuotraukų redagavimo srityse. Sugebu dirbti ir bendrauti komandoje, esu komunikabilus, sugebu planuoti savo laiką ir atlikti paskirtas užduotis laiku. Šioje stažuotėje dalyvauju, nes noriu išbandyti save bei įgyti šiai darbo sričiai reikalingų žinių ir patirties, pamatyti įmonės veiklą iš vidaus“, – dalyvavimo profesinės stažuotės programoje motyvus vardina Dominykas.
***
Nuotraukoje: Informacinių sistemų inžinerijos studijų programos absolventai su Elektroninio mokymo centro vadove doc. dr. Jūrate Urboniene ir Verslo ir technologijų fakulteto dekane doc. dr. Vaida Bartkute-Norkūniene.

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys parirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau