Maisto produktų technologijos specialistus vienijantis susitikimas

2025-11-27

Lapkričio 26 d. Utenos kolegijoje vykęs Maisto produktų technologijos studijų programos absolventų susitikimas subūrė ne tik įvairių laidų absolventus, bet ir studentus, dėstytojus, maisto pramonės specialistus. Į renginį atvyko ir kolegos iš Rėzeknės technologijų akademijos.

Renginio metu diskutuota apie šiuolaikinius maisto gamybos, saugos ir kokybės reikalavimus, taip pat pristatytos aktualijos, svarbios kuriantiems ir vystantiems maisto produktų gamybos namuse verslą.

Susitikime pranešimus skaitė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio apygardos vyriausiosios specialistės-inspektorės Donata Bareišienė ir Danutė Narutienė. Jos pristatė maisto gaminimo ir tiekimo mažais kiekiais reglamentavimą, pateikė praktinių pavyzdžių ir atsakė į auditorijos klausimus.

Tarptautinį aspektą renginiui suteikė viešnios iš Latvijos – dr. Lienīte Litavniece pranešimas. Ji supažindino dalyvius su maisto be glitimo gamybos organizavimo principais bei šios produkcijos ypatumais.

Po pranešimų visi dalyviai neformalioje diskusijoje prie kavos dalijosi profesine patirtimi ir tolesnio bendradarbiavimo idėjomis.

Kaip sakė šio renginio iniciatorė Inžinerijos ir technologijų katedros vedėja Gražina stasiulionienė, šis šenginys ne tik suteikė naujų žinių, bet ir sustiprino absolventų bendruomenę, padrąsino palaikyti ryšį su kolegija bei aktyviai įsitraukti į profesinės srities naujoves.

Renginio akimirkos.