Tarp kolegijos pirmakursių – 6 šimtukininkai

Tarp kolegijos pirmakursių – 6 šimtukininkai
2023-09-05 11:49:39

Utenos kolegijoje prasidėjo naujieji studijų metai. Žinių ir praktinių įgūdžių vienintelėje regiono aukštojoje mokykloje šįmet semiasi apie 1700 studentų, studijuojančių sveikatos, socialinių, inžinerijos, technologijų, informatikos, verslo ir viešosios vadybos, teisės, žemės ūkio mokslų studijų krypčių grupių programas. Iš jų – pirmą kartą Utenos kolegijos duris pravėrė apie 500 studentų.

Šiais metais priėmimas į aukštąsias mokyklas pirmąkart vyko tik centralizuotu būdu per LAMA BPO informacinę sistemą. Per šią sistemą buvo priimti 450 studentų, iš kurių 107 gavo valstybės finansuojamas vietas (plg. 2022 m. – 373, iš jų 105 vf vietos). Pagal priimtųjų skaičių Utenos kolegija yra 6-oje vietoje iš 18 bendrajame priėmime dalyvavusių kolegijų bei lenkia kai kuriuos universitetus.

Šiais akademiniais metais Utenos kolegiją pasirinko net 6 šimtukinininkai – po vieną studijuoja Dantų technologijos, Bendrosios praktikos slaugos, Informacinių sistemų inžinerijos, Verslo vadybos ir inovacijų studijų programas, du – Automatinio valdymo sistemų studijų programą.

Be studentų, priimtų centralizuotu būdu, kolegijoje studijas pradėjo per 30 tarptautinių studentų bei 15 studentų, studijuosiančių aukštesniame kurse.

Tradiciškai tarp stojančiųjų populiariausios buvo Bendrosios praktikos slaugos, Socialinio darbo, Verslo vadybos ir inovacijų studijų programos. Šiais metais pastebimas proveržis technologijų, inžinerijos ir informatikos srityse – nemažai studentų rinkosi Automatinio valdymo sistemų, Darbų saugos ir aplinkos inžinerijos, Informacinių sistemų inžinerijos studijų programas. Minėtų sričių specialistai yra ypač reikalingi regiono ir šalies darbo rinkai.

Pirmuosius studijų žingsnius pirmakursiai pradėjo šventiškai – klausėsi grupės ,,Begėdžiai“ koncerto (vadovas Rimantas Sinica) bei susipažino su kolegijos ir fakultetų administracija, dalyvavo įvadiniuose užsiėmimuose.

Šventės akimirkos.

Papildomas pavasario semestro gegužės mėnesio terminas teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

Studentai, kurie pagrindinio teikimo metu nepateikė paraiškų socialinei stipendijai 2024 m. pavasario semestrui g...

Skaityti plačiau

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje. Balandžio 8–12 d. k...

Skaityti plačiau

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys pasirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau