Dėstytojai – Erasmus+ tarptautinių savaičių Čekijoje, Vokietijoje ir Latvijoje dalyviai

Dėstytojai – Erasmus+ tarptautinių savaičių Čekijoje, Vokietijoje ir Latvijoje dalyviai
2023-05-03 10:11:16

Utenos kolegijoje toliau vyksta aktyvūs Erasmus+ mainai.

Balandžio pabaigoje Verslo ir technologijų fakulteto dėstytojos dr. Rūta Meištė, Jūratė Aksomitienė ir Rūta Puidokaitė-Savickienė dalyvavo 8-ojoje Erasmus+  tarptautinėje savaitėje Olomouco aukštojoje mokykloje (Čekijos Respublika).

Savaitės dalyviai, atvykę iš Libano, Jemeno, Turkijos, Lenkijos, Austrijos ir Lietuvos, pristatė savo šalį ir mokymo instituciją. Apie Utenos kolegiją papaskojo lektorė Rūta Puidokaitė-Savickienė (nuotraukos). Viena iš susitikimo linksmiausių veiklų – išmokyti šalia sėdinčius užsieniečius kitos šalies kalba pasakyti nors po vieną sakinį. Čekų studentų lūpose suskambo sakinys: „Aš myliu Lietuvą“.

Kolegijos dėstytojos skaitė paskaitas pirmo kurso ekonomikos bakalaurams ir pirmo kurso magistrams. Studentai atliko dr. Rūtos Meištės ir lektorės Jūratės Aksomitienės paruoštas viešbučio valdymo užduotis bei lektorės Rūtos Puidokaitės-Savickienės parengtas marketingo komunikacijos praktines užduotis. Su studentais vyko aktyvios diskusijos ir šiltas bendravimas (nuotraukos).

Inžinerijos ir technologijų katedros docentai dr. Jūratė Urbonienė, dr. Laimonas Kairiūkštis ir lektorius Arūnas Pranaitis pagal Erasmus+ mobilumo vizitą dalyvavo JADE Universitete (Vokietija) vykstančioje tarptautinėje savaitėje 2023.

Dėstytojai susitiko su elektronikos inžinerijos srities atstovais prof. dr. Knut Partes ir dr. Josef Timmerberg, susipažino su elektronikos inžinerijos laboratorijomis. Dr. Jūratė Urbonienė studentams, klausantiems Skaitmeninių grandinių kursą, vedė įvado į mikroprocesoriaus programavimą Thinkercad aplinkoje praktines paskaitas (nuotraukos). Visi dalyvavo susitikimuose ir diskusijose su tarptautinės savaitės dalyviais iš įvairių užsienio šalių.

Erasmus+ tarptautinė mokslo savaitė ir Latvijos teisininkų dienos, kuriose dalyvavo dėstytojai dr. Daiva Petrėnaitė, Viktoras Žemčiugovas, Evaldas Norkūnas ir dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė, vyko Teisės kolegijoje, Rygoje (nuotraukos). Dr. Daiva Petrėnaitė pristatė tyrimo „Teisės į lytinę tapatybę ir translytiškumo klausimai“ rezultatus, Evaldas Norkūnas - pranešimą  „Kontrabandos kontrolė ir prevencija: Lietuvos ir Latvijos atveju", dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė - pranešimą „Vadovų lyderystės kompetencijos raiška organizacijose: metodologinis pagrindimas".

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje – ERASMUS+ TARPTAUTINĖ SAVAITĖ. Kviečiame aktyviai dalyvauti Sa...

Skaityti plačiau

Erasmus+ programoje – tvarumo idėjos ir praktiniai sprendimai

Balandžio 8-12 d. kolegijoje vyko Erasmus+ mišri intensyvi programa „Tvarus vartojimas“, organizuota...

Skaityti plačiau