Konkursas atskleidė verslumo gebėjimus

Konkursas atskleidė verslumo gebėjimus
2023-03-30 14:31:30

Kovo 29 d. Verslo ir viešosios vadybos katedra studentus ir moksleivius sukvietė į verslumą skatinantį konkursą „Pasimatuok kitos profesijos batus“.

Pasak katedros vedėjos J. Aksomitienės, verslumo gebėjimas pasireiškia įvairioje aplinkoje – jis susijęs su mokymusi ir tobulėjimu, galimybėmis įsidarbinti ir apskritai asmens gyvenimu, todėl neatsitiktinai toks konkursas tapo tradiciniu katedros renginiu.

Šių metų verslumo konkurse dalyvavo studentai iš Verslo ir technologijų fakulteto bei Medicinos fakulteto ir Utenos A. Šapokos gimnazijos gimnazistai. Sėkmės ir kūrybiškų sprendimų, verslių idėjų jiems palinkėjo Verslo ir technologijų fakulteto dekanė dr. V. Bartkutė-Norkūnienė.

Renginio metu buvo sudarytos 5 mišrios komandos iš abiejų fakultetų ir gimnazijos atstovų: ,,Girelė”, ,,Augam augindami”, ,,Pica MICA”, ,,MIDI logistics” ir ,,Alfa”. Naujai suformuotos komandos parengė savo prisistaymus, o po to įniko į konkursinę užduotį. Kol komandos sprendė užduotį, kiti renginio dalyviai žaidė komunikacijos LEGO žaidimą.

Parodytą komandų verslumą ir kūrybiškumą vertino komisija: R. Serbentienė – Utenos r. savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja, J. Dumbrava – Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų Utenos filialo vadovas, P. Čyvas (pirmininkas) –  Utenos rajono savivaldybės tarybos narys, Utenos verslo informacijos centro projektų vadovas, „Juventus“ krepšinio lygos prezidentas, A. Raukštienė - Moterų sveikatingumo ir sporto studijos ,,FiguraGym“ įkūrėja, ir D.  Kurlavičius – Utenos kolegijos Tarptautinių ryšių skyriaus specialistas.

I-oji vieta atiteko komandai ,,Augam augindami” (nuotraukoje), II-oji – komandai ,,Pica MICA”, III-iąją užėmė komanda ,,Alfa”. Buvo išrinktas ir versliausias konkurso dalyvis, kuriuo tapo Buhalterinės apskaitos studijų programos BA-21 grupės studentas A. Saladžius (nuotraukoje).

Prizais ir dovanomis pasirūpino renginio rėmėjai: Moterų sveikatingumo ir sporto studija ,,FiguraGym“, UAB Rokiškio pienas, MB ,,Nebūk nuoga“, IĮ ,,Čiau, Braške“.

Renginį vedė Verslo ir viešosios katedros vedėja J. Aksomitienė ir lektorė G. Kosteckienė.

Gerą nuotaiką sukūrė studentų A. Saladžiaus ir A. Rėzos muzikiniai pasirodymai.

Renginio akimirkos.

Papildomas pavasario semestro gegužės mėnesio terminas teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

Studentai, kurie pagrindinio teikimo metu nepateikė paraiškų socialinei stipendijai 2024 m. pavasario semestrui g...

Skaityti plačiau

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje. Balandžio 8–12 d. k...

Skaityti plačiau

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys pasirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau