Sėkmingos bendrystės priemonių paieška

Sėkmingos bendrystės priemonių paieška
2023-03-29 09:38:44

Utenos kolegija nuolat užmezga naujus ir puoselėja esamus bendradarbiavimo ryšius su įvairių sričių įmonėmis ir organizacijomis, taip suteikdama studentams daugiau galimybių įgyti praktinių žinių ir profesinės patirties.

Kovo 28 d. iš arčiau susipažinti su Verslo ir technologijų fakultetu susirinko įmonių UAB „Intersurgical“, UAB „Visagino linija“, UAB „Umega Agro“, UAB ,,Rokiškio pieno gamyba", UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ vadovai, personalo skyriaus atstovai, technikos vadovai. Svečiai kartu su kolegijos ir fakulteto administracija, dėstytojais  diskutavo, kokiomis priemonėmis plėtoti ir palaikyti abipusiai naudingą partnerystę.

Pasveikinęs diskusijos dalyvius, kolegijos direktorius dr. R. Čepukas pakvietė svečius ir fakulteto atstovus toliau stiprinti bedradarbiavimą, pabrėždamas svarbiausias sritis studentų pritraukimą studijuoti,  praktikų vietų suteikimą, realias užduotis studentams.

Dekanė dr. V. Bartkutė-Norkūnienė pristatė fakultete vykdomas inžinerines, technologines, vadybos ir apskaitos studijų krypčių studijų programas, jose studijuojančių studentų skaičius. Dėstytojai, atsakingi už praktikas įmonėse,  papasakojo, kaip jos organizuojamos, kokie keliami tikslai, kokios pateikiamos užduotys, kokiomis kompiuterizuotomis programomis studentai mokosi dirbti. Susitikimo metu buvo diskutuojama apie studentų ir dėstytojų praktikos ir pažintinių vizitų įmonėse galimybes, praktinių užduočių rengimą, baigiamųjų darbų temas ir kitais klausimais.

Automatinio valdymo sistemų studijų programos komiteto vadovas dr. Laimonas Kairiūkštis nuotoliniu būdu pristatė svečiams turimą laboratorinę įrangą, papasakojo, kokius baigiamuosius darbus, naudodamiesi šia įranga, rengia studentai.  Po pristatymo įmonių atstovai realiai apžiūrėjo fakulteto laboratorijas, susipažino su studentų atliekamais darbais.

Reginio pabaigoje svečiai  bendravo su įvairių studijų programų, įvairių kursų nuolatinių ir ištęstinių studijų programų studentais ir jiems pristatė įmones, vykdomas veiklas, papasakojo, kokių specialistų šiuo metu labiausiai trūksta, bei atsakė į  klausimus. Pokalbyje su įmonių atstovais labai aktyvūs buvo studentai, gaunantys LR ekonomikos ir inovacijų ministerijos stipendijas, kadangi jie ypač motyvuojami domėtis regione įsikūrusiomis įmonėmis, rinktis jose praktikos vietas, o vėliau ir darbo vietą.

Numatoma, kad tokie darbdavių vizitai, diskusijos, pokalbiai su studentais taps Verslo ir technnologijų fakulteto tradicija, stiprinančia socialinę partnerystę ir prisidedančia prie Utenos regiono ekonominio augimo.

Susitikimo akimirkos.

Papildomas pavasario semestro gegužės mėnesio terminas teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

Studentai, kurie pagrindinio teikimo metu nepateikė paraiškų socialinei stipendijai 2024 m. pavasario semestrui g...

Skaityti plačiau

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje. Balandžio 8–12 d. k...

Skaityti plačiau

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys pasirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau