Šiuolaikiškos technologijos – daugiau galimybių bendradarbiauti

Šiuolaikiškos technologijos – daugiau galimybių bendradarbiauti
2023-03-28 12:18:47

Kovo 24 d. atnaujintoje Elektroninio mokymo centro konferencijų salėje vyko renginys „Utenos kolegija – Alma Mater regione. Susitikimas-diskusija: žmonės ir technologijos“.

Ką gali žmogaus kūryba ir naujosios technologijos, puikiai atskleidė unikalus ,,dažnių žvejo“ Audriaus Šimkūno muzikinis performansas, kuriuo prasidėjo susitikimas. Muzikos autorius, jau 20 metų fiksuojantis gamtos garsus, sukūrė magišką, įspūdingą ir žiūrovą įtraukiantį garso ir vaizdo efektų pasaulį.

Utenos kraštotyros muziejaus vyriausiosios fondų saugotojos Bronislavos Juknevičienės pasakojimas nukėlė į Utenos miesto praeitį. Renginio dalyviams muziejininkė priminė, kaip atrodė Utenio aikštė, kokios veiklos buvo vykdomos iki šiandien išlikusiuose senuosiuose aikštės pastatuose.

Aurelija Pelenienė, Utenos kolegijos Projektų valdymo skyriaus vedėja, supažindino su kolegijos infrastruktūros ir materialinės bazės pokyčiais, įgyvendinus projektą ,,Modernios technologinių ir inžinerinių studijų bei e. mokymo(si) bazės sukūrimas, atliepiant Utenos regiono poreikius“, bei nuoširdžiai padėkojo projekto komandai už bendrą darbą.

Kokią tiesioginę įtaką šiuolaikinė laboratorijų įranga turi darbo rinkai reikalingų absolventų gebėjimams, papasakojo Verslo ir technologijų fakulteto docentas dr. Laimonas Kairiūkštis. Docentas pateikė konkrečių baigiamųjų darbų pavyzdžių, atskleidžiančių praktinį įrangos pritaikymą, bei pakvietė verslo, gamybines ir kitas įmones pasinaudoti kolegijos laboratorijų teikiamomis galimybėmis.

Julius Liška, UAB Novakopa atstovas, pristatė modernizuoto Elektroninio mokymo centro techninius sprendimus, akcentuodamas galimybes rengti kokybiškus nuotolinius renginius, koncertus ir pan.

Kolegijos direktorius dr. Raimundas Čepukas pasidžiaugė projekto rezultatais ir padėkojo žmonėms, kurie prisidėjo prie jo įgyvendinimo. Utenos r. savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Romualda Serbentienė, Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Jovita Nalevaikienė, Utenos verslo informacijos centro direktorė Irina Šeršniova, Utenos A. ir M. Miškinių bibliotekos direktorės pavaduotoja Regina Mikalauskienė akcentavo gražią kolegijos ir jų atstovaujamų įstaigų kaimynystę bei bendradarbiavimą. Renginio šeimininkų ir svečių nuomone, atnaujinus kolegijos bazę, bendradarbiavimo formų ir galimybių kolegijos bendruomenei ir Utenos regiono bendruomenei bus dar daugiau.

Renginio akimirkos

Papildomas pavasario semestro gegužės mėnesio terminas teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

Studentai, kurie pagrindinio teikimo metu nepateikė paraiškų socialinei stipendijai 2024 m. pavasario semestrui g...

Skaityti plačiau

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje. Balandžio 8–12 d. k...

Skaityti plačiau

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys pasirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau