Technologijų diena moksleiviams

Technologijų diena moksleiviams
2022-12-07 13:44:11

Gruodžio 6 d. Utenos kolegijoje vyko Verslo ir technologijų fakulteto Inžinerijos ir technologijų katedros organizuojamas tradicinis konkursas „UKTech@s 2022“. Šiame konkurse kviečiami dalyvauti Rytų Aukštaitijos regiono mokyklų 11-12 klasių mokiniai.

Šiais metais parodyti technologijų žinias ir sumanumą atvyko 7 moksleivių  komandos: iš Utenos Dauniškio gimnazijos, Utenos A. Šapokos gimnazijos, Molėtų gimnazijos, Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos, Ignalinos Č. Kudabos gimnazijos ir 2 komandos iš Anykščių J. Biliūno gimnazijos.

Prieš konkursą VŠĮ Teltonika High-Tech Hill direktorius Julius Purlys įteikė UAB Teltonika IoT group stipendijas kolegijos studentams Benui Jankauskui ir Osvaldui Giruckui.

Mokinių komandos turėjo atlikti VŠĮ Teltonika High-Tech Hill parengtą užduotį įmonės prizui laimėti.  Atliekant šią užduotį jiems teko padirbėti Chemijos, Fizikos, Informacinių technologijų ir Robotikos laboratorijose. Čia nepralenkiama buvo Molėtų gimnazijos komanda. Smagių akimirkų visiems dalyviams suteikė originalūs ir nuotaikingi komandų prisistatymai, paįvairinti šokiais, eilėmis, filmuota medžiaga.

Kol mokiniai sprendė užduotis, mokytojai dalyvavo seminare-diskusijoje „Ateities inžinerija“ (moderatorius -  doc. dr. Laimonas Kairiūkštis).

Vėliau renginys persikėlė į atnaujintą Elektroninio mokymo centro Konferencijų salę, kur komandos jėgas išbandė „Protų kovose“. Jose ypač pasižymėjo Ignalinos Č. Kudabos gimnazijos komanda. Pasirodo, „X faktoriaus“ dalyviai - grupės SPURR nariai Kipras ir Juandas ne tik charizmatiški atlikėjai, bet ir turi didelį žinių bagažą. Jie ir jų komandos draugas Andrius parodė proto aštrumą ir greitą reakciją bei puikiai atliko konkurso užduotis.  Susumavus rezulatus šie vaikinai ir tapo nugalėtojais bei buvo apdovanoti UAB Nosted mechanika įsteigtais prizais ir UAB Festo prizu.

II-oji vieta atiteko Molėtų gimnazijos komandai, III-ioji -  Anykščių  J. Biliūno gimnazijos I-ajai komandai.

Renginį vedė Deividas Kurlavičius.

Renginio rėmėjai: Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai, UAB Teltonika IoT group, UAB Festo, UAB Nosted mechanika.

Pauliaus Šakalio nuotraukos.

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje – ERASMUS+ TARPTAUTINĖ SAVAITĖ. Kviečiame aktyviai dalyvauti Sa...

Skaityti plačiau

Erasmus+ programoje – tvarumo idėjos ir praktiniai sprendimai

Balandžio 8-12 d. kolegijoje vyko Erasmus+ mišri intensyvi programa „Tvarus vartojimas“, organizuota...

Skaityti plačiau