Tarptautinė projektų valdymo diena

Tarptautinė projektų valdymo diena
2022-11-04 11:58:42

Pirmą lapkričio mėnesio ketvirtadienį minima Tarptautinė projektų valdymo diena. Ja siekiama paskatinti viso pasaulio organizacijas įgyvendinti naujus bei plačiau pristatyti sėkmingus projektus  ir pasidalinti jų rezultatais.

Ši diena – tai ir projektų vadovų profesinė diena, visos projekto komandos šventė. Utenos kolegija kiekvienais metais vykdo grupę įvairių sričių nacionalinių ir tarptautinių projektų ir turi sufomavusi  projektų kūrimo bei vykdymo komandą. Akademinė bendruomenė bei kiti darbuotojai dalyvauja savo ir kitų organizacijų vykdomuose projektuose. Projektų valdymo pagrindų mokosi daugumos inžinerinių ir vadybinių studijų programų studentai.

Lapkričio 3 d., Tarptautinės projektų valdymo dienos proga, į  virtualų Utenos kolegijos renginį pasidalinti projektinės veiklos patirtimi, pasidžiaugti nuveiktais darbais susirinko kolegijos, kitų institucijų atstovai.

Renginio dalyvius pasveikino Utenos kolegijos direktorius doc. dr. Raimundas Čepukas, Utenos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Romualda Serbentienė,   Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė. Viešnios pristatė Utenos gyventojams, moksleiviams skirtus  įgyvendinamus projektus: Utenos raj. vietinio susisiekimo viešojo transporto priemonių parko atnaujinimo, Utenos apšvietimo modernizavimo projektą, Utenos regioninio STEAM atviros prieigos centro įkūrimo projektą.

Utenos kolegijos projektus, ugdančius studentų mokslines kompetencijas ir pilietiškumą, pristatė Verslo ir technologijų fakulteto docentė dr. Ramutė Narkūnienė kartu su Turizmo ir viešbučių administravimo studijų programos studente Ugne Šinkūnaite ir docentė dr. Sandra Jakštienė.

Tarptautinių ryšių skyriaus specialistas Deividas Kurlavičius papasakojo apie tris Erasmus+ programos finansuotus projektus, skirtus slaugos specialistų inovatyvių mokymo metodų kūrimui ir taikymui studijose.

Projektų valdymo skyriaus projektų koordinatorė Dalia Stunžėnienė supažindino su projektu,  kurio metu ukrainiečiai studentai mokosi lietuvių kalbos, dalyvaudami išvykose ir edukacijose iš arčiau susipažįsta su Lietuvos kultūra.

Projektą ,,Modernios technologinių ir inžinerinių studijų bei e. mokymo(si) bazės sukūrimas, atliepiant Utenos regiono poreikius” pristatė Projektų valdymo skyriaus vedėja Aurelija Pelenienė.

Renginio akimirkos

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje – ERASMUS+ TARPTAUTINĖ SAVAITĖ. Kviečiame aktyviai dalyvauti Sa...

Skaityti plačiau