Lietuvos kolegijų matematikos dėstytojų asociacijos konferencija

Lietuvos kolegijų matematikos dėstytojų asociacijos konferencija
2022-09-22 12:52:23

Rugsėjo 19 d. dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė ir lektorė Aušra Lankauskienė dalyvavo Lietuvos kolegijų matematikos dėstytojų asociacijos tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje, kuri vyko Šiaulių valstybinėje kolegijoje.

Konferencijoje prof. habil. dr. Rimas Norvaiša iš Vilniaus universiteto skaitė pranešimą „Matematinis samprotavimas mokantis matematikos kolegijoje“.

Žaidybinimo pavyzdžius matematikos paskaitose pranešime „Using LimStorm Game for Teaching the Concept of Limit“ pristatė dr. Szilvia Szilágyi (University of Miskolc, Hungary) ir dr. Ingrida Vaičiulytė (Šiaulių valstybinė kolegija) bei  dr. Attila Körei (University of Miskolc, Hungary; pranešimas „Teaching Parametric Curves with LEGO Gears“).

Matematikos valstybinio egzamino rezultatų išsamią analizę pristatė Lietuvos matematikos mokytojų asociacijos prezidentas Antanas Apynis.

Apie diskrečiosios matematikos dėstymą taikant informacines technologijas kalbėjo Birutė Ragalytė ir Alma Paukštienė iš Panevėžio kolegijos.

Matematikos taikymą inžinerinėse ir informatikos mokslų studijose Vilniaus kolegijoje pristatė dr. Laura Gžegoževskė ir Jolita Vasaitienė.

Kaip vyksta socialinės interakcijos nuotoliniame matematikos dalyko mokyme(si), papasakojo dr. Zita Baužienė ir Janina Morkūnienė iš Kauno kolegijos.

Apie statistinių skaičiavimų patirties įsivertinimą naudojant refleksiją kalbėjo dr. Vilma Morkūnienė (Kauno kolegija).

Konferenciją užbaigė dr. Audronė Rimkevičienė iš Šiaulių valstybinės kolegijos pranešimu „Studentų įtraukties į matematikos paskaitą aspektai“.

Konferencijoje vykusių diskusijų metu nuspręsta aktyviai dalyvauti diskutuojant ir rengiant matematikos mokymo programas mokyklose, vadovėlių recenzavimo procedūrose ir pan. Asociacijos nariai vieningai pritarė, kad pavasarį ataskaitinė rinkiminė asociacijos konferencija vyktų Utenos kolegijoje.

Konferencijos akimirkos

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje – ERASMUS+ TARPTAUTINĖ SAVAITĖ. Kviečiame aktyviai dalyvauti Sa...

Skaityti plačiau

Erasmus+ programoje – tvarumo idėjos ir praktiniai sprendimai

Balandžio 8-12 d. kolegijoje vyko Erasmus+ mišri intensyvi programa „Tvarus vartojimas“, organizuota...

Skaityti plačiau