Intensyvūs kursai „Vandens kokybė ir maisto sauga I“ studentams

Intensyvūs kursai „Vandens kokybė ir maisto sauga I“ studentams
2022-05-23

Gegužės 23-27 dienomis laisvalaikio ir pramogų centre „Alaušo slėnis“ vyksta Nordplus projekto Network Water Quality and Food Safety (Nr. NPHE-2020/10207) 3 ECTS apimties 5 dienų intensyvūs kursai „Vandens kokybė ir maisto sauga I“ studentams.

Intensyviuose kursuose dalyvauja 20 studentų ir 10 dėstytojų iš Suomijos (Seinäjoki taikomųjų mokslų universiteto), Latvijos (Rezeknės technologijų akademijos ir Latvijos gamtos mokslų ir technologų universiteto) ir Lietuvos (Utenos kolegijos ir Kauno technologijos universiteto Maisto instituto). Kursų metu studentai pagilins žinias apie vandens kokybės poveikį subalansuoto sveiko maisto ir maisto perdirbimo technologijų plėtrai ir tobulinimui, tvarių maisto sistemų plėtrai, užtikrinant vartotojų, maisto gamintojų ir vandens tiekėjų sąveikos efektyvumą.

Studentai tarptautinėse komandose spręs įmonių UAB Biovela-Utenos mėsa, AB Rokiškio sūris-Utenos pienas ir UAB Švyturys-Utenos alus iš anksto jiems paruoštus iššūkius.

Utenos kolegijai atstovauja Verslo ir technologijų fakulteto Maisto produktų technologijos studijų programos studentai Veronika Drozdova, Gintas Neverauskas, Santa Dumšaitė, Ieva Stazdaitė, Turizmo paslaugų vadybos studijų programos studentė Raimonda Andreikėnaitė ir dėstytojos Gražina Stasiulionienė, Rasa Jodienė, Nijolė Rukštelienė.

Programa

Projekto vadovė doc. dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė