Studentai kūrė naujas receptūras

Studentai kūrė naujas receptūras
2022-05-14 18:40:42

Verslo ir technologijų fakultetas dalyvauja NORDPLUS projekto „Water Quality and Food Safety 2020” veiklose.

Projekto metu kuriamas tinklas „WQ&FS“ jungia maisto technologijų ir aplinkos apsaugos sritis, suteikia galimybę projekto partnerių dėstytojams, tyrėjams ir studentams atlikti bendrus tyrimus, rengti publikacijas, dalytis patirtimi apie vandens kokybės poveikį maisto saugai.

Gegužės 9-12 d. Rezeknės technologijų akademijos (Latvija), Maitinimo verslo mokymo laboratorijos vedėja Inesė Silicka skaitė paskaitų ciklą „Naujų maisto produktų kūrimas“ Maisto produktų technologijos studijų programos studentams. Praktinių užsiėmimų metu studentai turėjo iš pateiktų produktų parinkti derančius ir pagaminti naują veganišką produktą.

Studentai labai aktyviai kūrė naujas receptūras, kurias ateityje turės galimybę tobulinti, pritaikant įgytas teorines žinias ir praktinius gebėjimus.

Projekto partneriai:
Seinajoki taikomųjų mokslų universitetas, Suomija;
Latvijos gamtos mokslų ir technologų universitetas; Latvija;
Rezeknės technologijų akademija, Latvija;
Kauno technologijų universiteto Maisto institutas, Lietuva;
Talino taikomųjų mokslų universitetas, Estija.

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje – ERASMUS+ TARPTAUTINĖ SAVAITĖ. Kviečiame aktyviai dalyvauti Sa...

Skaityti plačiau