Studentai „matavosi" profesijos batus

Studentai  „matavosi" profesijos batus
2022-04-07 10:45:44

2022 m. balandžio 6 d. nuotoliniu būdu vyko Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto Verslo ir viešosios vadybos katedros organizuotas verslumą skatinantis konkursas „Įšok į profesijos batus!“

Šiuo metu Utenos kolegijoje įgyvendinama 18 studijų programų, kurias baigę studentai įgyja skirtingas profesijas.  Šiuolaikiniai socialiniai santykiai ir reiškiniai turi daug savitumo ir jiems reikia naujomis žiniomis besivadovaujančių specialistų, kurie turi pakankamai verslumo įgūdžių. Žinių ekonomikoje įmonėms reikalingi ne tik išsilavinę ir kvalifikuoti, bet ir versliai mąstantys darbuotojai, būtent jie dabar dažniausiai būna pagrindinis įmonės turtas ir pajamų srauto kūrimo šaltinis. Todėl kiekvienos studijų programos komanda turėjo atrinkti ir  „pasimatuoti“ savo profesijai tinkančius batus, kad galėtų sėkmingai konkuruoti profesiniame lauke, o tai ir inspiravo konkurso pavadinimą.

Renginyje dalyvavo ne tik Utenos kolegijos studentų komandos, bet ir palaikymo komandos, dėstytojai ir kiti bendruomenės nariai. Konkurse varžėsi 6 komandos iš Verslo ir technologijų bei Medicinos fakultetų: D.e.K.ai (Buhalterinės apskaitos studijų programos), Transporteriai (Transporto ir logistikos studijų programos); Dantukų fėjos (Burnos higienos studijų programos); Nebasos (Verslo vadybos studijų programos); Nykščiai (Turizmo paslaugų vadybos studijų programos); DTechai (Dantų technologijos studijų programos). Studentų komandoms pasiruošti padėjo dėstytojos Rasa Bražulienė, dr. Rūta Meištė, dr. Ramutė Narkūnienė, Nijolė Pakalnienė, Giedrė Šakalytė.

Visus dalyvius pasveikino ir sėkmės bei naujų verslo idėjų palinkėjo Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto dekanė dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė, taip pat linkėjimus perdavė Medicinos fakulteto dekanė Danguolė Šakalytė.

Komandų tikslas konkurse – rasti kūrybiškiausią ir efektyviausią argumentuotą sprendimą ir įtikinti galimus investuotojus (konkurso vertinimo komisiją) paremti komandos idėją ir investuoti į naujai sukurtą verslą. Studentų komandos turėjo atlikti namų darbų užduotį ir pačio renginio metu – konkurso užduotį. Visos užduotys buvo orientuotos į konkrečios profesijos verslo idėjos paiešką, konkurencinių pranašumų išskyrimą, verslumo ir kūrybiškumo gebėjimų ugdymą.

Kol studentų komandos sprendė konkurso užduotį, kiti renginio dalyviai turėjo progą išklausyti seminarą  „Komunikacija elektroninėje erdvėje“.  Seminaro – lektorės Rasa Jodienė ir Vaida Steponėnienė.  

Atliktas užduotis vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė Goda Plečkaitytė, UAB Teltonika Telemedic B2B Akademijos koordinatorė; Lolita Trinkūnienė, grožio ir SPA centro „Tilia” direktorė; Vijolė Satkauskienė, UAB „Verslo barometras” direktorė, Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto lektorė; Edita Narkutė-Leipuvienė, Sporto ir sveikatingumo centro RL GYM  direktorė; Vaida Steponėnienė, Utenos kolegijos Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja, Verslo ir technologijų fakulteto lektorė.

Komisija išklausė visų komandų atliktų užduočių pristatymus, atsakymus į papildomus klausimus, ir pasitarusi priėmė sprendimą pirmąją vietą skirti komandai DTechai, antrąją – Nebasos, trečiąją – D.e.K.ai. Versliausių studentų nominacijas laimėjo DTechų komandos narė Gendvilė Gedminaitė ir Nebasos komandos narė Laura Ščepanskienė.

Laukiame kitų metų, kai vėl galėsime susitikti verslumą skatinančiame renginyje!

Linkime sėkmės priimant teisingus verslo sprendimus!

Renginio organizatoriai nuoširdžiai dėkoja rėmėjams: UAB „Rokiškio pienas", Sporto ir sveikatingumo centrui RL GYM, Utenos kolegijai.

Parengė Jūratė Aksomitienė ir Rūta Puidokaitė-Savickienė

Renginio akimirkos

Komandų apdovanojimo akimirkos

Papildomas pavasario semestro gegužės mėnesio terminas teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

Studentai, kurie pagrindinio teikimo metu nepateikė paraiškų socialinei stipendijai 2024 m. pavasario semestrui g...

Skaityti plačiau

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje. Balandžio 8–12 d. k...

Skaityti plačiau

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys pasirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau