Paaiškėjo, kam skirta Eugenijos Šimkūnaitės vardo stipendija

Paaiškėjo, kam skirta Eugenijos Šimkūnaitės vardo stipendija
2021-10-29

Spalio 27 d. įvyko Konkurso vardinei Eugenijos Šimkūnaitės stipendijai gauti komisijos posėdis. Komisijos pirmininkė - kolegijos direktoriaus pavaduotoja dr. Vitalija Bartuševičienė; nariai: Darius Šinkūnas, Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo prezidentas; Danguolė Šakalytė, Medicinos fakulteto dekanė; Vaida Steponėnienė, Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėja; Meilė Čurai, BH-19 gr. studentė.

Konkurse  dalyvavo penki Utenos kolegijos sveikatos mokslų studijų krypčių grupės studijų programų studentai. Visi pretendentai pasižymėjo aktyvia visuomenine veikla ir dalyvavimu mokslinėje  taikomojoje veikloje.

Jie pristatė planuojamo atlikti mokslinio-praktinio darbo (projekto), susijusio su Eugenijos Šimkūnaitės mokslinės veiklos tęstinumu ir/ar pritaikymu, planą, papasakojo apie save ir atsakė į Konkurso komisijos klausimus.

Komisijos sprendimu 2000 Eur metinė Eugenijos Šimkūnaitės vardo stipendija skirta Bendrosios praktikos slaugos studijų programos trečiakursei Ievai Šakinytei. Studentė domisi naujovėmis, yra labai visuomeniška, turi savanorystės patirties. I. Šakinytės projekto tema - ,,Fitoterapijos taikymas pacienčių, sergančių endometrioze, sukeltų slaugos problemų sprendime“. Studentė argumentuotai pagrindė temos pasirinkimą, kuo ji susijusi su E. Šimkūnaitės veiklos tęstinumu, paaiškino, kaip bus atliekamas tyrimas ir viešinami jo rezultatai.

Utenos kolegija ir Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondas nuoširdžiai sveikina konkurso laimėtoją, dėkoja visiems studentams už pateiktas mokslinių projektų idėjas bei linki ir toliau siekti kuo geresnių akademinių ir mokslinių rezultatų.

 

Papildomas pavasario semestro gegužės mėnesio terminas teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

Studentai, kurie pagrindinio teikimo metu nepateikė paraiškų socialinei stipendijai 2024 m. pavasario semestrui g...

Skaityti plačiau

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje. Balandžio 8–12 d. k...

Skaityti plačiau

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys pasirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau