Kolegiją baigė 19-oji absolventų laida

Kolegiją baigė 19-oji absolventų laida
2021-07-05 11:53:40

2021 m. liepos 2 d. Utenos kolegijos 19-tos laidos absolventams įteikti aukštojo mokslo diplomai.

Kūrybinių industrijų centre ,,Taurapilis“  vykusioje šventėje diplomus gavo 269 absolventai, baigę Aplinkos apsaugos inžinerijos, Informacinių sistemų inžinerijos, Maisto produktų technologijos, Aprangos dizaino technologijos, Automatinio valdymo sistemų, Svetingumo vadybos, Turizmo ir viešbučių administravimo, Transporto verslo, Verslo vadybos, Žemės ūkio technologijos, Socialinio darbo, Socialinės pedagogikos, Buhalterinės apskaitos, Teisės, Burnos higienos, Dantų technologijos, Odontologinės priežiūros, Kosmetologijos ir Kineziterapijos studijų programas. Dar 83 Bendrosios praktikos slaugos ir Burnos higienos studijų programos absolventai diplomus gavo vasario mėnesį – jiems šventė vyko nuotoliniu būdu.

Į pandeminę situaciją buvo atsižvelgta ir šventę organizuojant gyvai: siekiant užtikrinti dalyvių saugumą, diplomai buvo teikiami trimis srautais, laikomasi saugių atstumų ir kt.

Visus renginio dalyvius muzikiniais kūriniais pradžiugino A. Šapokos gimnazijos abiturientas  Martin Clarke ir kolegijos absolventas Rimantas Sinica.

Po tradicinio studentų himno ,,Gaudeamus Igitur“ ekrane ėmė stiebtis, augti, lapoti  ir žydėti medis – simbolinis įprasminimas visų studijų metų, per kuriuos absolventai sėmėsi žinių, augo ir tvirtėjo... Jiems ir buvo skirti nuoširdūs ir jautrūs direktoriaus pavaduotojos studijoms ir mokslui dr. Vitalijos Bartuševičienės, Verslo ir technologijų fakulteto dekanės dr. Vaidos Bartkutės-Norkūnienės, Medicinos fakulteto dekanės Danguolės Šakalytės žodžiai.  

Absolventus taip pat sveikino Teisės studijų programos baigiamųjų egzaminų ir baigiamųjų darbų gynimo kvalifikacinės komisijos narys prof. dr. Raimundas Jurka, Inžinerijos ir technologijų katedros vedėja Gražina Stasiulionienė, Verslo ir viešosios vadybos katedros vedėja Jūratė Aksomitienė, Socialinės gerovės katedros vedėja Žydra Kuprėnaitė, Slaugos ir burnos priežiūros katedros vedėja Asta Šulskienė, lektorė Jolanta Prakapavičienė, Studentų atstovybės prezidentas Antanas Bagočiūnas.

Renginį kūrybiškai vedė Akademinės tarybos pirmininkė, lektorė Rima Žarskutė ir lektorius Egidijus Gečiauskas.  

Savo dėstytojams šiltus padėkos žodžius ir gėlių žiedus skyrė absolventai.

Tiek vedėjų,  tiek visų kitų kalbėtojų lūpose skambėjo pagrindinis šventės leitmotyvas: nors ir nelengvi buvo pastarieji dveji studijų metai - trūko gyvo bendravimo, šypsenų, apsikabinimų -  mes sugebėjome palaikyti, paskatinti vieni kitus augti ir tobulėti ir kaip niekada pajutome ir įvertinome žmogaus santykio su kitu žmogumi svarbą... O absolventai visada bus laukiami savojoje Alma Mater jau kaip kolegos, galintys pasidalinti savo patirtimi su dėstytojais ir studentais.

Diplomų įteikimo akimirkos čia.

 

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje – ERASMUS+ TARPTAUTINĖ SAVAITĖ. Kviečiame aktyviai dalyvauti Sa...

Skaityti plačiau