Nauja kolegijos partnerė - aukštųjų technologijų įmonė

Nauja kolegijos partnerė - aukštųjų technologijų įmonė
2021-05-03 10:04:30

Utenos kolegija toliau plečia  verslo partnerių tinklą – užmegztas  abipusiai naudingas bendradarbiavimas su uždarąja akcine bendrove „Teltonika IoT Group“.

„Teltonika“ - pasaulyje pripažinta lietuviško kapitalo įmonė

,,Teltonikos“ įmonių grupė jau daugiau nei 23 metus projektuoja ir gamina visame pasaulyje pripažintus aukščiausių technologijų prietaisus įvairioms verslo nišoms. Šiandien tai yra viena didžiausių inovatyvias technologijas kuriančių įmonių grupių Lietuvoje. Aštuoniolikoje pasaulio šalių dirba daugiau nei 1400 ,,Teltonikos“ darbuotojų, kurie projektuoja, gamina ir pasaulio rinkoms pristato išmanius telemetrijos, tinklo įrangos, medicinos prietaisus.

,,Teltonika“ ir toliau plečiasi - per ateinančius 2 metus Molėtuose iškils aukštųjų technologijų centras, kuriame planuojama sukurti darbo vietas 500 specialistų: inžinierių technologų, elektronikos konstruktorių, programuotojų, vadybininkų, testuotojų, surinkėjų, vadovų, administracijos ir kitų sričių darbuotojų. Naujame aukštųjų technologijų centre bus projektuojami ir gaminami moderniausi telemedicinos prietaisai, tarp jų - dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatai ir prieširdžių virpėjimus atpažįstančios išmanios apyrankės. „Teltonikos technologijų centre" taip pat bus kuriama aukščiausiomis technologijomis paremta tinklo įranga.

Balandžio 30 d. įvyko nuotolinis UAB „Teltonika IoT Group“ ir Utenos kolegijos atstovų susitikimas. Jame dalyvavo bendrovės įkūrėjas ir prezidentas Arvydas Paukštys bei Julius Purlys, VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ vadovas, kolegijos direktorius dr. Raimundas Čepukas, pavaduotoja studijoms ir mokslui dr. Vitalija Bartuševičienė, Elektroninio mokymo centro vadovė dr. Jūratė Urbonienė, Verslo ir technologijų fakulteto dekanė dr. Vaida Bartkutė-Norkūnienė ir kt.

Stipendijos - studentams, įsidarbinimo galimybės - absolventams

Susitikime buvo aptarti bendradarbiavimo klausimai, susiję su studentų praktikomis, rengiamų specialistų įdarbinimu naujajame Technologijų centre bei jų karjeros galimybėmis, bendrus projektus, tyrimus ir kitas veiklas.

Dr. V. Bartkutė-Norkūnienė plačiau papasakojo apie Automatinio valdymo sistemų, o dr. J. Urbonienė – Informacinių sistemų inžinerijos studijų programas, kurias baigusiems bus didelės galimybės įsidarbinti netrukus atsidarysiančiame „Teltonikos technologijų centre“ Molėtuose.

,,Teltonikos“ prezidentas A. Paukštys supažindino su bendrovės politika pritraukiant darbuotojus, jų darbo ir apmokėjimo sąlygomis bendrovėje. Jo teigimu, bendrovės darbuotojai gauna per 3000 Eur atlyginimą, kuris kasmet vis auga. Taip pat daug investuojama į mokymus, jaunų žmonių talentų atskleidimą, susidomėjimo technologijomis skatinimą.

Siekdama pritraukti daugiau stojančiųjų į Utenos kolegijos Informacinių  sistemų inžineriją, ,,Teltonika” dviem studentams skirs 3000 Eur metinę stipendiją,  o kolegijoje įsteigs Daiktų interneto laboratoriją.

Susitikimo metu aptartos abipusiai naudingos partnerystės gairės buvo įtvirtintos Utenos kolegijos ir  UAB „Teltonika IoT Group“ bendradarbiavimo sutartimi.

Susitikimo akimirkos

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys parirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau