Karjeros diena: apie patirtį ir galimybes

Karjeros diena: apie patirtį ir galimybes

2021-04-28 06:43:25

Balandžio 27 d. Karjeros ir komunikacijos skyrius organizavo nuotolinius Utenos kolegijos karjeros dienos renginius. Karjeros dienos dalyviai - studentai ir dėstytojai, moksleiviai ir mokytojai, absolventai ir darbdaviai.

Susitikimų metu buvo galima artimiau susipažinti su kolegija, atskiromis studijų programomis, karjeros galimybėmis įvairiose įmonėse ir pasidalinti savo profesinės sėkmės istorijomis.

Verslo ir viešosios vadybos katedros vedėja Jūratė Aksomitienė bei dėstytojos doc. Ramutė Narkūnienė, Rūta Puidokaitė-Savickienė ir Danutė Puodžiukienė pristatė naujas katedros studijų programas: Turizmo paslaugų vadyba, Verslo vadyba ir inovacijos, Transporto ir logistikos verslas. Dalyviai ne tik išgirdo, kuo išskirtinės šios studijų programos, bet ir turėjo progą prisiminti pačias gražiausias Lietuvos vietas ir patikrinti savo žinias atsakydami lektorių klausimus.

Apie robotų praeitį, dabartį ir ateitį įdomios informacijos pateikė doc. dr. Laimonas Kairiūkštis. Apie Odontologinės priežiūros studijų programą papasakojo lektorė Virgina Rudėnienė ir šios programos absolventas Antanas Bagočiūnas. Kaip atrodo teisininko profesija iš arčiau, atskleidė prof. dr. Raimundas Jurka. Apie Erasmus+ teikiamas galimybes papasakojo Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Rūta Jurgelionienė. Savo studijų patirtimi ir profesinės karjeros žingsniais pasidalino absolventai Edita Šileikytė ir Domantas Mažonas.

Daug naudingos informacijos susitikimų dalyviai gavo iš renginio svečių. Saulius Vanagas, VoodooSales darbuotojų atrankų agentūros įkūrėjas ir vadovas, patarė studentams, kaip parengti gyvenimo aprašymą, pasiruošti pokalbiui su darbdaviu. Dabarties ir ateities karjeros perspektyvas pristatė UAB „Teltonika IoT GROUP“ Justina Štrimaitytė, Teltonika IoT ir B2B  Akademijų koordinatorė, su kolegomis.

Kaip pradėti verslą su „Spiečiumi“ – verslo erdve vidutiniam ir smulkiajam verslui, paaiškino Paulius Čyvas, VšĮ Utenos verslo informacijos centras projektų vadybininkas ir Domantas Mažonas, Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“ administratorius. Ką siūlo AB „MV GROUP Production", papasakojo Neringa Bakonė, personalo projektų vadybininkė. Su darbo ir karjeros galimybėmis transporto sektoriuje (UAB „BTL Group“) supažindino Domas Jakštas, pardavimų skyriaus vadovas, Rasa Dilikienė, transporto koordinavimo skyriaus vadovė, ir Rūta Norkūnaitė, personalo vadybininkė. Apie AB „Utenos trikotažas“ veiklos procesus nuo pirmo siūlo iki paskutinės siūlės ir kokie tam reikalingi specialistai, papasakojo Giedrė Žeimienė, personalo vadovė.

Susitikimų dalyviai buvo aktyvūs klausytojai: lektoriams uždavė daug klausimų, dalyvavo diskusijose.

Karjeros dienos susitikimų akimirkos.

Utenos kolegijos komanda – respublikinio konkurso prizininkė

Kovo 21 d. Utenos kolegijos Medicinos fakultete vyko respublikinis socialinio darbo studentų profesinio meistrišk...

Skaityti plačiau

Socialinio darbo studijų studentai demonstruos savo profesionalumą

Kovo 21 d. 11.00 val. Utenos kolegijos Medicinos fakultete (Utenio a. 2) organizuojamas respublikinis Socialinio darbo s...

Skaityti plačiau

Utenos kolegijos tarybos posėdis

2024 m. kovo 25 d. organizuojamas Utenos kolegijos tarybos posėdis. Posėdis vyks 14.00 val. 36 kab., Maironio g. 7, Uten...

Skaityti plačiau

Studento R. J. Rastenio fotografijų parodos atidarymas

2024 m. kovo 20 d. 15.00 val. kolegijos bendruomenę ir visus susidomėjusius kviečiame į Rimgaudo Juliaus Rastenio fotogr...

Skaityti plačiau