Lapkričio 26 d. Utenos kolegijoje vykęs Maisto produktų technologijos studijų programos absolventų susitikimas subūrė ne tik įvairių laidų absolventus, bet ir studentus, dėstytojus, maisto pramonės specialistus. Į renginį atvyko ir kolegos iš Rygos technikos universiteto Rėzeknės akademijos.
Renginio metu diskutuota apie šiuolaikinius maisto gamybos, saugos ir kokybės reikalavimus, taip pat pristatytos aktualijos, svarbios kuriantiems ir vystantiems maisto produktų gamybos namuse verslą.
Susitikime pranešimus skaitė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio apygardos vyriausiosios specialistės-inspektorės Donata Bareišienė ir Danutė Narutienė. Jos pristatė maisto gaminimo ir tiekimo mažais kiekiais reglamentavimą, pateikė praktinių pavyzdžių ir atsakė į auditorijos klausimus.
Tarptautinį aspektą renginiui suteikė viešnios iš Latvijos – dr. Lienīte Litavniece pranešimas. Ji supažindino dalyvius su maisto be glitimo gamybos organizavimo principais bei šios produkcijos ypatumais.
Po pranešimų visi dalyviai neformalioje diskusijoje prie kavos dalijosi profesine patirtimi ir tolesnio bendradarbiavimo idėjomis.
Renginio iniciatorė Inžinerijos ir technologijų katedros vedėja Gražina Stasiulionienė pastebėjo, kad neatsitiktinai susitikimas vyksta Suaugusiųjų mokymosi savaitės metu, kurios pagrindinis tikslas yra sutelkti įvairias besimokančias bendruomenes bendrai veiklai. Vedėja pasidžiaugė, kad šis renginys ne tik suteikė naujų žinių, bet ir sutvirtino absolventų bendruomenę bei sustiprino tarpinstitucinius ryšius ir socialinę partnerystę.