Studentų pažintis su įmonės veiklos organizavimu

Studentų pažintis su įmonės veiklos organizavimu
2023-10-18 10:31:15

Utenos kolegijos Transporto ir logistikos verslo studijų programos TLV-22 grupės studentai su dėstytojomis Danute Puodžiukiene ir Nijole Pakalniene lankėsi UAB „Švyturys-Utenos alus“ Utenos alaus darykloje.

Pirmiausiai studentai apsilankė įmonės patalpose įsteigtame  muziejuje ir susipažino su Utenos alaus daryklos istorija, sužinojo, kad „Švyturys-Utenos alus“ priklauso tarptautinei „Carlsberg“ įmonių grupei ir jungia dvi alaus daryklas, veikiančias Klaipėdoje ir Utenoje. Carlsberg“  yra didžiausias aludarių tinklas Šiaurės ir Rytų Europoje bei trečias pagal dydį visame pasaulyje. Utenos alaus darykla – viena didžiausių Baltijos šalyse, gamina ne tik Lietuvai, bet ir eksportuoja į Šiaurės Europą. Darykloje įdiegtos Kokybės ir aplinkos apsaugos vadybos sistemos. UAB „Švyturys-Utenos alus“ savo veiklą grindžia tvaraus verslo modeliu, kuris apima ne tik socialinę ir aplinkosauginę atsakomybes, bet ir finansinį tvarumą bei darbuotojų produktyvumą ir įsitraukimą.

Vėliau įmonės atstovai paaiškino alaus gamybos technologijos ypatumus, naudojamas žaliavas, atskirų alaus rūšių gamybos proceso ir galutinio produkto skirtumus. Studentai turėjo galimybę stebėti visus alaus gamybos technologinio proceso etapus. Siekiant atliepti besikeičiančius šiuolaikinių vartotojų poreikius ir išlaikyti aukštą kokybės kartelę, produktų asortimentas, su kuriuo buvo supažindinti studentai, yra nuolat plečiamas ir atnaujinamas, investuojama į gamybos modernizavimą ir inovacijų diegimą.

Pagrindinį dėmesį įmonės atstovai skyrė studentų supažindinimui su sandėlio įranga  ir sandėlyje vykstančiais procesais, išsamiai paaiškino įdiegtų naujų technologijų efektyvumą, pasakojo apie planuojamas inovacijas. Studentai stebėjo produkcijos pakavimo, krovimo ant EURO padėklų, pakrovimo į transporto priemones procesus,  keltuvų ir krautuvų  darbą sandėlyje, susipažino su stelažų užpildymo taisyklėmis ir naudojamais technologiniais įrenginiais.

Buvo akcentuojama, kad  darbuotojų sauga ir sveikata yra vienas svarbiausių  UAB „Švyturys-Utenos alus“ veiklos prioritetų, kuriam gamybos įmonė skiria ypatingą dėmesį. Darbuotojų sauga ir sveikata įmonėje yra valdoma pagal tarptautiniu mastu pripažintą darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos modelį ir geriausius praktikos pavyzdžius, vadovaujantis įdiegtais standartais.  UAB „Švyturys-Utenos alus“ nuolat investuoja į savo darbuotojų mokymą ir profesinį tobulėjimą. Įmonėje veikia Darbuotojų ugdymo ir Naujokų integracijos sistema.

Akimirkos įmonėje.

Parengė lektorė Danutė Puodžiukienė

Papildomas pavasario semestro gegužės mėnesio terminas teikti paraiškas socialinei stipendijai gauti

Studentai, kurie pagrindinio teikimo metu nepateikė paraiškų socialinei stipendijai 2024 m. pavasario semestrui g...

Skaityti plačiau

Erasmus+ mišri intensyvi programa studentams ir dėstytojams

Kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvauja Erasmus+ mišrioje intensyvioje programoje. Balandžio 8–12 d. k...

Skaityti plačiau

Stojančiųjų į Dantų technologiją dėmesiui

Manualinių gebėjimų kursai, padedantys pasirengti patikrinimo testui,  vyks 2024 m. liepos 1–4 dienomis. Moky...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė buvo gausi renginių

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje vyko ERASMUS+ tarptautinė savaitė, kurioje dalyvavo Lietuvos, Latvijos,...

Skaityti plačiau