Startuoja 4 naujos studijų programos

Startuoja 4 naujos studijų programos
2021-04-09 06:28:59

Kolegija stengiasi žengti koja kojon su laikmečio reikalavimais ir nuolat atnaujina esamas  bei parengia naujas studijų programas. Šiais metais Verslo ir technologijų fakultete stojantiesiems bus siūlomos keturios naujos studijų programos: Darbų sauga ir aplinkos inžinerija, Transporto ir logistikos verslas, Turizmo paslaugų vadyba bei Verslo vadyba ir inovacijos.

Visos naujos studijų programos parengtos atsižvelgiant į specialistų poreikį darbo rinkoje, t. y. išanalizavus Statistikos departamento, Užimtumo tarnybos ir kitus duomenis bei atlikus regiono ir šalies darbdavių apklausas. Rengiant programas orientuojamasi į darbdavių nuomonę, kokios žinios, gebėjimai ir praktiniai įgūdžiai reikalingi būsimiesiems specialistams.

Kas naujo šiose studijų programose?

Intensyvėjant žmonių veiklai vis svarbesni tampa švarios ir saugios aplinkos klausimai, todėl didėja specialistų, turinčių žinių bei gebėjimų tiek aplinkos inžinerijos, tiek darbų saugos srityse. Tokie specialistai bus rengiami Darbų saugos ir aplinkos inžinerijos studijų programoje. Ją baigę absolventai galės dirbti įvairių sričių  įmonėse ne tik su aplinkosauga susijusiose ir inžinieriaus kvalifikacijos reikalaujančiose pareigose, bet ir darbų saugos specialistų pareigose bei derinant šias pareigybes tarpusavyje.

Lyginant su Turizmo ir viešbučių administravimo studijų programa, naujojoje Turizmo paslaugų vadybos programoje bus rengiamas aukštesnio lygio specialistas -  vadybininkas (ankstesnėje buvo rengiamas administratorius). Studentai galės rinktis naujas specializacijas: Svetingumo paslaugų vadybą ir Kelionių ir laisvalaikio paslaugų organizavimą. 

Pasirinkę naują Verslo vadybos ir inovacijų studijų programą studentai įgis žinių, kaip  kurti ir vystyti verslą, taikant inovatyvius vadybos metodus ir technologijas, kaip spręsti verslo problemas nuolat besikeičiančioje aplinkoje.  

Transporto ir logistikos verslo studijų programoje daugiau dėmesio bus skiriama logistinių įgūdžių lavinimui, logistikos procesų, tiekimo grandinės bei sandėlių valdymui, praktikai įmonėse, bus daugiau alternatyvų studentų pasirinkimui.

Dėl informacijos apie priėmimą į šias ir kitas Utenos kolegijos studijų programas kreiptis į Dokumentų priėmimo tarnybą, tel. 8 687 82 516;  8 679 07743; 8 618 26044; el. p. priemimas@utenos-kolegija.lt 

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspektai: teorija ir praktika"

2024 m. balandžio 18 d. Utenos kolegijoje vyks tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Darnaus vystymosi aspek...

Skaityti plačiau

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodymais grįsta praktika: nuo sveikatos — link socialinės gerovės"

2024 m. balandžio 17 d. Utenos kolegijoje organizuojama IV-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Įrodyma...

Skaityti plačiau

Erasmus+ tarptautinė savaitė

Balandžio 15–19 dienomis Utenos kolegijoje – ERASMUS+ TARPTAUTINĖ SAVAITĖ. Kviečiame aktyviai dalyvauti Sa...

Skaityti plačiau

Erasmus+ programoje – tvarumo idėjos ir praktiniai sprendimai

Balandžio 8-12 d. kolegijoje vyko Erasmus+ mišri intensyvi programa „Tvarus vartojimas“, organizuota...

Skaityti plačiau